zarada internetom affiliate marketing
 

 Indeksiranje affiliate websajta

english facebook twitter youtube linkedin
   

Naterajte pretraživače da indeksiraju vaše stranice

robots txtČesto pitanje, koje se postavlja pred autore websajtova, seo profesionalce, amatere je: kako uciniti najbolje da se što pre i što bolje predstavite pretraživacima i upišete što više Vaših web stranica u njihove baze podataka. Na taj nacin pretraživaci znaju za Vaše webstranice i postoje šanse da se one pojave u rezulatima pretrage za kljucne izraze, kojima se bavite i tako pokažete Svetu ono što imate da pokažete.

1. Preko linka sa vec indeksiranog websajta

Dobar nacin da Vas roboti pretraživaca nadu i registruju je da preko Vašeg twitter profila pocnete da pratite nekog aktivnog twitteraša i to ce dovesti robote na Vaš twitter profil da ga istraži i ako tu ostavite link ka Vašem websajtu, eto robota i kod Vašeg websajta, što i jeste cilj.

2. Prijaviti wesajt mašinama za pretragu

Sve mašine za pretragu imaju svoje stranice sa servisom za prijavu Vašeg URL websajta, ali je to zastarelo i bolje radi metoda opisana u tacki 1.

Da li ste indeksirani?

Unesite u google polje za pretragu www.websajt.com i google ce Vam vratiti sve što ima indeksirano za tu web domenu. A možete koristiti i googlov webmaster tool da bi bili potpuno sigurni šta je indeksirano a šta nije.

Kako indeksirati sve stranice?

Pošto poseta robota ne znaci i indeksiranje svih stranica treba voditi racuna i o sledecem:
Ako nemate (još uvek) dosta linkova ka Vašem websajtu i mali PR pretraživaci se možda nece truditi da "kopaju" dublje u strukturu websajta, zato treba vremena i strpljivo gradenje linkova i kredibiliteta. Gradite websajt i dovodite što više kvalitetnih linkova na websajt, kako na pocetnu stranu, tako i na stranice u dubini strukture. Što više imate kvalitetnih linkova imacete veci PR, a sa time ce i roboti više obratiti pažnje na Vaš websajt.
Nemojte koristiti duplirani sadržaj, jer ce roboti to kažnjavati. Imajte kvalitetan i jedinstven sadržaj i to više od 50% u odnosu na druge websajtove. Nemojte biti lenji.
Imate lošu organizacionu strukturu websajta. Dobro razmislite, kako konstruišete strukturu websajta.

Struktura websajta

Loša struktura i zašto

primer sajta 1Na ovakvoj strukturi vlasnik websajta ocigledno ocekuje da popravi PR stranice ARTICLES preko velikog broja linkova sa clanaka, koje je postavio na Internetu, i koji vode do stranice ARTICLES. Medutim PR se deli na prvi red stranica (prvi nivo po dubini) tako da ce se PR deliti na svih 5 stranica, a onda ce efekat linkovanja imati umanjen efekat od željenog na stranicu ARTICLES, koju želimo da istaknemo.

Popravljanje korišcenjem "nofollow"

primer sajta 2Da bi rešili problem iz prethodnog primera, možemo korišcenjem parametra rel="nofollow" u html kodu naterati robote pretraživaca da ne prate linkove ka Links, Private Policy i Contact Us i tako težinu ostvarenog PR preko artikala prenesemo na stranice, koje zaista želimo da budu naglašene i bolje rangirane. Dakle ove nofollow parametre koristite u definiciji linkova sa HOME stranice ka stranicama Links, Private Policy i Contact Us.

Koristite i linkove po dubini strukture

primer sajta 3Da bi dodatno popravili svoj PR potrebno je strategiju nabavljanja linkova, osim na gornje nivoe websajta, proširiti i na linkovanje ka stranicama, koje se nalaze i dublje u strukturi websajta. Sve u svemu ovde su postavljene osnovne smernice i strategije za bolje indeksiranje i rangiranje na pretraživacima, a stvarna akcija podrazumeva strpljivo gradenje linkova ka Vašem sajtu i vreme do postizanja željenih ciljeva.

Napravite sitemap.xml

Pravljenjem ovog fajla i postavljanjem na Internet, pomažete pretraživacima da što lakše kroz strukturu Vašeg sajta pronadu i eventualno indeksiraju Vaše web stranice.

Moji kontakti

Budite slobodni da me kontaktirate Email-om za više informacija. Mozete poslati i poruku sa zeljom da zakazemo razgovor preko SKYPE-a, jer možemo razmotriti razlicite oblike saradnje i razmene iskustava.
web dizajn potpis
 
prijavi se
content samurai video creatorWondershare  Video Converter Pro for Macpromo video creatorConvert PDF to Any MS Office Filedoodly video creator
 
 

   Izjava |  O meni |  Privatnost |  Pravila |  6 Koraka |  Baza znanja |  Kampanje |  Oglas |  Kontakt

Vaš Internet Partner © Digitib od 2010.