zarada internetom affiliate marketing
 

 Zaradite sa PPC

english facebook twitter youtube linkedin
   

CPA, PPC ?

Posle više godina lutanja u potrazi za legitimnim, etickim i mogucim nacinima za zaradu na Internetu, može se reci da cu Vam ovde ipak otkriti, kako je to zaista moguce i da je to jedan od nacina, koji mi uliva najviše opimizma i vere u uspeh.

Oglasi na pretrazi ili na sadržaju?

Pošto postoje dva tipa oglašavanja na ovaj nacin treba se odluciti, koji je podesniji za naš slucaj.

Prvi vid oglašavanja je da se oglas prikazuje na rezultatima pretrage google prtraživaca. Tako, ako neko traži u google pretrazi izraz, koji smo u kreiranju oglasa naveli, oglas ce se prikazati u sekciji gore ili desno u rezultatima, koje google generiše.

Drugi nacin je da odaberemo da se oglas prikazuje na raznim odgovarajucim sajtovima uz sadržaj. Naravno, i ovde google vodi racuna, da sajt ima veze sa temom koju odaberemo pri kreiranju oglasa. U ovom tipu oglašavanje se dozvoljava i prikazivanje animiranog (banner) oglasa.

Cena oglašavanja?

Ovakvo oglašavanje može biti veoma skupo, ako niste sigurni šta radite. Ako na primer, date u oglasu da cete posetioca nagraditi necim, a nemate tacan plan i mehanizam kako da zaradite dovoljno, samo cete potrošiti novac. Može se desiti da oglas napravite tako da privlaci i klince i oni klikcu posecuju vaš sajt, ali oni nisu potencijalni potrošaci. Na taj nacin samo placate klikove a nemate prodaje. Na ovakvim servisima se treba odrediti cena, koju želite najviše da platite za klik na Vaš oglas i odredite dnevni budžet, koji ne želite da premašite. Recimo za budžet od 20 dolara i cenu od 0.5 dolara možete platiti 40 klikova i dobiti toliko posetilaca na sajt. Ako napravite jednu prodaju sa provizijom od 30 dolara, zaradili ste 10 dolara. Ako ne prodate ništa, potrošili ste 20 dolara. Google prikazuje oglase i nalacuje po malo složenijem algoritmu, jer manje kvalitetne oglase može naplatiti više, a bolje oglase može naplatiti manje. Kvalitet se recimo meri time, koliko puta su prikazali oglas, a koliko puta je na njega kliknuto. Ako se Vaš oglas prikazao mnogo puta, a nije privukao pažnju i na njega je kliknuto malo puta, platicete vecu cenu za taj oglas. Dakle, ovde treba biti oprezan i voditi racuna da radite sve kako treba.

Ključne reci

Istraživanje kljucnih reci je važan deo svake PPC kampanje i postoji jakopuno besplatnih i placenih softvera za istraživanje kljucnih reci. Najjednostavnije receno, treba pronaci kljucne reci, koje imaju što veci obim traženja na pretraživacima, najnižu cenu, najmanju konkurenciju a da i dalje mogu dovoditi dovoljno zainteresovane posetioce za vaše proizvode, koje promovišete.


Moji kontakti

Budite slobodni da me kontaktirate Email-om za više informacija. Mozete poslati i poruku sa zeljom da zakazemo razgovor preko SKYPE-a, jer možemo razmotriti razlicite oblike saradnje i razmene iskustava

.

web dizajn potpis
 
prijavi se
content samurai video creatorWondershare  Video Converter Pro for Macpromo video creatorConvert PDF to Any MS Office Filedoodly video creator
 
 

   Izjava |  O meni |  Privatnost |  Pravila |  6 Koraka |  Baza znanja |  Kampanje |  Oglas |  Kontakt

Vaš Internet Partner © Digitib od 2010.